Installation og opsætning af Scoreboard og TAB

I denne guide kan du lære hvordan du installerer og opsætter et Scoreboard og custom TAB på din Minecraft-server.

Et Scoreboard kan f.eks. se således ud:
Scoreboard plugin flowservers

Custom TAB kan f.eks. se således ud:
Custom TAB plugin FlowServers

Forberedelse

Der findes mange måder at lave både scoreboard og custom TAB.

I denne guide bruger vi pluginnet TitleManager, som kan lave både Scoreboard, TAB og meget mere.
TitleManager kræver også pluginnet PlaceholderAPI til visse funktioner.

Installer TitleManager

1. Først skal du installere de 2 plugins på din server.

Begge plugins er gratis, du kan hente dem herfra:
    Download TitleManager
    Download PlaceholderAPI

Hvis du ikke har styr på at installere plugins, kan du følge denne guide:
    Installation af plugins via. Indbygget FTP

Når du har installeret begge plugins, kan du fortsætte denne guide

2. Du har nu installeret de 2 plugins.

Når du joiner din server, vil du se standard-opsætningen med Scoreboard og TAB:
    Titlemanager flowservers

3. Du kan ændre opsætningen af Scoreboard og TAB i TitleManagers config fil.

Hvis du har styr på at ændre dette, er du sådan set færdig med guiden nu - Godt gået!

Hvis du derimod ikke har helt styr på at ændre i konfigurationen, kan du læse videre.

Konfigurér TitleManager

1. Login på dit Minecraftpanel

2. Login på den indbyggede FTP, ligesom da du installerede de 2 plugins.

3. Gå ind i TitleManagers plugin-mappe
    Titlemanager plugin konfiguration flowservers.dk

4. Klik "Redigér" udfor filen "config.yml"
    Konfigurér Titlemanager på din minecraft server hos flowservers.dk

5. Her kan du se hele konfigurationen til TitleManager.

TitleManager har mange funktioner - ud over Scoreboard og TAB, har det også automatisk broadcast, titles, actionbar titles og meget mere.

Alt dette kan du konfigurere fra config.yml filen.
    Titlemanager config fil hos flowservers

6. For at denne guide ikke skal blive alt for lang, kan du herunder downloade FlowServers TitleManager config fil, og indsætte den på din egen server.

Med config-filen herunder, får du samme konfiguration, som vist på billederne i starten af guiden.

Kopiér indholdet af config-filen og indsæt det i din egen TitleManager config-fil.

Gem filen, og reload TitleManager med /tm reload

Vores opsætning kræver at du også har Essentials, Groupmanager og Vault installeret, for at kunne vise penge og rank i scoreboardet.

Yderligere kræver det også, at du installerer et par udvidelser med PlaceholderAPI.
    Dette gør du meget nemt med følgende kommandoer:

/papi ecloud download Vault
    /papi ecloud download Server
    /papi ecloud download LocalTime

Derefter skal du reloade PlaceholderAPI med /papi reload
    Dit scoreboard vil nu virke som vist på billederne i starten af guiden.

Du kan se en fuld liste over udvidelser til PlaceholderAPI her: Papi Placeholders

Du har nu sat Scoreboard og TAB op på din server!